The Startup Way

FORFATTER

Eric Ries

SIDER

400

UDGIVET

2017

SPROG

Engelsk

Hvordan iværksætteres ledelsesmetoder ændrer firmakulturer og skaber vækst

Med sin million solgte kopier af bestselleren ”The Lean Startup”, startede Eric Ries en hel global bevægelse.
Begreber som minimal levedygtighed på produkter, A/B splittest og pivotering, ændres sproget i forretningsverden. Nu vender Eric Ries sin opmærksomhed mod virksomheder i alle størrelser – og viser hvordan opstarts-etos, kan puste liv i selv de største og mest bureaukratiske organisationer.
I denne banebrydende nye bog, trækker han på alt insiderviden fra multinationale selskaber som General Electric og Toyota, kæmper som Amazon og Facebook og teknologipioneer som AirBnb og Twilio. Der bliver lagt en helt ny ramme for iværksætterledelse: en samlet strategi for tilgange, der kickstarter udvikling og giver stabil vækst, selv indenfor meget usikre brancher.

”The Startup Way” er vigtig læsning for ledere, projektledere og iværksættere på alle niveauer. Det er en revolutionerende tilgang til at pleje nye ideer, at gøre alle nye hold til små startups og inspirere alle til at tænke kreativt som en iværksætter.

 

Anmeldelse af The Startup Way

Bogen forsøger helt fra start af, at systematisere forskellige change management-teknikker, som forfatteren hævder har været forbeholdt, kun de skarpeste nystartede teknologivirksomheder. Som et resultat af at Eric Ries er konsulent, forsøger han at formalisere en masse af de arbejdsgange, som et firma foretager sig, dog med mere strukturerede metoder, end det der findes i forvejen.
Derfor fandt jeg i denne bog, en række af små guldkorn, af direkte brugbar information, men uden at vi direkte kunne bruge det som bibel. Generelt er bøger skrevet af konsulenter som små leksikon, hvor det gælder om at hente kun lige de små vidensdele, man skal bruge og derefter blive bedre i praksis.
I mine øjne, er en af grundende til at startups fejler, simpelthen frygt – frygten for at fejle, frygten for at svigte sine chefer og bestyrelsen, frygten for at svigte kunderne, og frygten for at havne på gaden efter en grim konkurs.

Forfatteren beskriver en masse teknikker som virker i iværksætterlandskaberne, dog tænker jeg at en overtænkning af problemerne, kan have den modsatte effekt af det som ønskes. Men jeg giver ret i at hovedparten af de større virksomheder, har problemer med bureaukratisering af arbejdsgange for nye ideer, og at mange ideer går tabt i de store virksomheder, selvom nogen ideer arbejder sig store fra interne kælderprojekter.

Alt dette sagt, indeholder bogen en masse viden, som enhver virksomhed bør holde for øje i deres innovationsprocesser.


Relaterede