Ledelse,Projektledelse

Hvem har flyttet min ost?

FORFATTER

Spencer Johnson

SIDER

94

UDGIVET

2001

SPROG

Dansk

Ikke alle er lige modtagelige overfor forandring, og for nogen kan det ligefrem være en katastrofe uden lige, når tingene ikke længere er, som de plejer.

Med over 2.5 millioner, på verdensplan, solgte eksemplarer er ”Hvem har flyttet min ost” en simpel ligning, som afslører store sandheder.
Det er den underholdende og inspirerende historie og fire karakterer, der bor i en labyrint og som er på udkig efter ost for at fodre dem og gøre dem glade. Ost er en metafor for, alt hvad du ønsker dig i livet, for eksempel, et godt arbejde, et godt forhold, penge eller ejendele, sundhed eller åndelig fred i sindet. Labyrinten er der hvor du skal finde det du søger, måske er det firmaet du arbejder i? eller familien? eller det det fællesskab du har med andre. Problemet er at osten bliver ved med at flytte sig.

I historien står de fire karakterer overfor uventede ændringer i deres søgen efter osten. En af lærer efterhånden at leve med ændringerne og skriver hvad han lærer på væggen i labyrinten, så andre kan lære af det. Du vil lære at forudse, tilpasse dig efter og nyde ændringer og være klar til at handle hurtigt, når der er brug for det.
Opdag hemmeligheden bag skriften på væggen for dig selv og nyd at blive mindre stresset og få større succes i dit liv og på dit arbejde. Bogen er skrevet for alle og denne historie tager mindre end en time at læse, men dens unikke indsigt vil vare hele livet.

 

Anmeldelse af Hvem har flyttet min ost?

Vores naturlige menneskelige reaktion overfor komfort er, at prøve at fastholde den. Selv når komforten begynder at erodere under os, er vi tilbøjelige til at ignorere det åbenlyse og vi klamrer os til det, vi kender.
Spencer Johnson har skrevet en meget kort bog, der udforsker hvordan og hvorfor vi bør håndtere ændringer i vores liv. Ost er en metafor for ”Hvad vi ønsker i livet”, enten i personlige forhold eller fagligheden, f.eks. vores job.

Noget af det eneste som er sikkert her i livet, er at der kommer forandringer, hvis vi ikke tilpasser os, så kan vi ligefrem uddø og jo hurtigere vi giver slip på den gamle ost, jo hurtigere kan vi finde en ny. Dette er en overbevisende fabel, som understreger betydningen af at ændre holdninger, hele livet, som et grundlæggende princip.

 

Anmeldelse af Hvem har flyttet min ost?

Den bog blev anbefalet mig, af en ex-astronaut. En let læst bog, men hvad du selv tager med fra den, er op til dig som læser. Når det kommer til forandringer, er alle vel lidt bange for dem, men det er måden du tilpasser dig til forandringerne, der er vigtig. Forandringer er det, der driver livet fremad og vi kan tilpasse os og omfavne dem, hvis vi vil. Jeg synes bogen er ganske underholdende og den sætter nogen tanker i gang. Jeg kunne egentlig godt se mig selv i nogen situationer, hvor jeg ikke har været så skarp til forandringer, så nu er jeg ikke så nedsættende om andre mere, som ikke lige elsker forandringer. En god times læsning, som ikke er spildt på nogen måde.


Relaterede