Code Simplicity

FORFATTER

Max Kanat-Alexander

SIDER

84

UDGIVET

2012

SPROG

Engelsk

Grundlæggende softwareudvikling

Godt softwaredesign er enkelt og let at forstå. Desværre, er det gennemsnitlige computerprogram i dag så kompliceret, at ingen med sikkerhed kan forstå, hvordan koden fungerer.
Denne kortfattede vejledning hjælper dig med at forstå de grundlæggende principper for godt software design gennem videnskabelige regler - regler og principper du kan anvende i enhvert programmeringssprog eller softwareprojekt herfra og altid.
Uanset om du er junior programmør, senior softwareingeniør eller ikke-teknisk manager, vil du lære hvordan du opretter en fornuftig plan for softwareprojekter, og træffe bedre beslutninger om softwareudvikling og systemstruktur.

Her vil du lære:
Oplev hvorfor god softwaredesign er blevet en videnskab
Forstå det endelige formål med software og godt design
Bestem værdien af dit design, nu og i fremtiden
Undersøg praktiske eksempler, der demonstrerer, hvordan et softwareprogram ændrer sig over tid
Skab design, der giver mulighed for de fleste ændringer i miljøet med de mindste ændringer i software
Foretag programændringer, lettere, i fremtiden ved at holde din kode enklere nu
Få bedre kendskab til din software's metoder med mere præcise test

 

Anmeldelse af Code Simplicity

Som en databaseprogrammør, med nogen års erfaring, fandt jeg denne bog meget hjælpsom. Jeg tænker på mange eksempler i mit daglige arbejde, hvor jeg kan inddrage Code Simplicitys ideer. Hele ideen om at holde koden ren og så simple som muligt, får slet ikke nok opmærksomhed som det skal.
F.eks. da jeg arbejdede sidst, fandt jeg en meget kompliceret funktion, som faktisk var skrevet, helt efter normal standard, lidt rodet, på en måde, så den var så hurtig som mulig. Men bogen viser at denne måde at gøre tingene på kan have store negative konsekvenser, set på den måde, at det senere er sværere at vedligeholde softwaren.
Nogen kan må man bruge simplicitet, hellere en hastighed, fordi simplicitet skal være top-of-mind og valget mellem det ene og det andet, skal være ekstremt velovervejet.
Forfatteren taler tydeligvis af stor erfaring, når han viser eksempler, og har tydeligvis være igennem nogen svære beslutninger og timer, forsaget af dårlig og for sjusket programmering.

Bogen omhandler også ideer omkring high level software design og software arkitektur. Jeg kan ikke umiddelbart se om bogens eksempler fungerer, da jeg simpelthen ikke bruger den type af avancerede metoder på arbejdet til daglig. Men det ser rigtigt ud og jeg vil tro at hvis jeg satte mig ind i ideerne, ville jeg nok kunne implementere designideerne i mit arbejde.
Jeg anbefaler helt klart bogen til alle programmører, som er ude efter skarpt beskrevet, praktiske råd, til hvordan man skriver bedre kode og bliver en bedre udvikler.

 

Anmeldelse af Code Simplicity

Jeg bruger meget tid på at læse bøger om dette emne. Software, professionalisme og agil projektledelse er alle emner, der interesserer mig meget.
Denne bog er præsenteret som en videnskab, som virkelig er en fed vinkel for bogen til at præsentere de begreber og regler, der i vid udstrækning er sande.
Hvis du vil være en bedre programmør, er det en bog du skal læse, ligesom ”The Pragmatic Programmer”, ”The Clean Coder” eller ”Software Craftsmanship”, hvis du har læst nogen af dem.


Relaterede